Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 586
Preşedintele stiri: 3727

Reprezentanții Azerbaidjanului și Armeniei se vor întîlni la Moscova, Washington și Bruxelles

2 iun. 12:15   Diverse
2076 0

La 2 iunie va avea loc la Moscova o reuniune a grupului de lucru privind comunicațiile regionale, prezidată de viceprim-miniștrii Rusiei, Azerbaidjanului și Armeniei.

Anunțul a fost făcut de șeful cabinetului de miniștri al Armeniei, Nikol Pashinyan.

Potrivit acestuia, din partea Armeniei vor participa vicepremierul Mher Grigoryan, vicepremierul Rusiei, Alexey Overchuk, și vicepremierul Azerbaidjanului, Shahin Mustafayev.

Nikol Pashinyan a mai spus că întîlnirea miniștrilor de Externe din Azerbaidjan și Armenia, Jayhun Bayramov și Ararat Mirzoyan, va avea loc pe 12 iunie la Washington.

Cu o zi înainte, liderii Azerbaidjanului, Armeniei, Germaniei, Franței și șeful Consiliului European, Charles Michel, au discutat despre problemele de securitate din Karabah în cadrul unei reuniuni în cinci părți în Moldova. În urma reuniunii, Michel a declarat jurnaliștilor că va participa la discuțiile dintre președintele azer Ilham Aliyev și prim-ministrul Nikol Pashinyan, care vor avea loc la Bruxelles la 21 iulie.


Purtătorul de cuvînt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat la 26 mai că circumstanțele actuale permit posibilitatea încheierii unui tratat de pace între Azerbaidjan și Armenia în viitorul apropiat, dar principalul lucru nu este timpul, ci rezolvarea finală a tuturor problemelor. El a precizat că, în timpul întîlnirii lor din 25 mai, Putin, Aliyev și Pashinyan "au ajuns la un acord și au mandatat viceprim-miniștrii responsabili să se întîlnească săptămîna viitoare".

Anterior, Nikol Pashinyan a declarat la 22 mai, în cadrul unei conferințe de presă la Erevan, că va recunoaște integritatea teritorială a Azerbaidjanului, care include Karabahul, dar cu condiția asigurării securității populației armene.

Pashinyan a confirmat că Erevanul și Baku au convenit asupra recunoașterii reciproce a integrității teritoriale.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?