Reguli de etichetă și de bune maniere pe care ar fi bine să le știm

Reguli de etichetă și de bune maniere pe care ar fi bine să le știm

Regulile de bază ale etichetei și bunelor maniere sînt destul de simple. Este vorba despre modul în care ne adresăm, ne purtăm, despre aspectul pe care îl avem și despre controlul emoțiilor noastre.


Iată care sînt cele mai importante reguli de etichetă și bune maniere pe care ar trebui să le cunoască oricare persoană potrivit Brightside:


1. Dacă spui „Te invit” inseamnă că tu plătești. Poți spune „Să mergem la un restaurant” și în acest caz fiecare își plătește nota de plată. Dacă un bărbat oferă să plătească pentru o femeie, ea poate accepta oferta lui (și viceversa).


2. Nu merge niciodata în vizită fără a anunța. O femeie britanică spunea că atunci cînd cineva sună la usa ei, își lua pantofii în picioare, își punea o pălărie pe cap și lua o umbrelă în mînă. Dacă îi plăcea persoana care venise să o viziteze îi spunea: „Ce bine că ai venit. Tocmai ce am ajuns acasă.” Dacă nu, ea oftă și spunea: „Ah, ce păcat, trebuie să plec.”


3. Nu îți pune telefonul pe masă în public. Procedînd astfel, demonstrezi cît de important este acest dispozitiv în viața ta, cît de plictisitor ești de ceea ce se întamplă și ca în orice moment ești dispus să intrerupi o conversație și să îți verifici feed-ul de Instagram și de Facebook, să răspunzi la un apel, să dai un mesaj sau să începi un joc.


4. Nu invita o persoană în oraș dacă vei trimite mesaje toată seara.


5. Un bărbat nu trebuie să poarte geanța unei femei. Dar jacheta o poate duce.


6. Dacă te plimbi alături de cineva și partenerul tău întalnește și salută o persoană pe care nu o cunoști, ar trebui să o saluți și tu.


7. Cei mai mulți oameni cred că singurul mod adecvat de a mînca sushi este cu ajutorul betișoarelor. Adevărul este că bărbații, spre deosebire de femei, pot mînca sushi și cu mîinile.


8. Evită să vorbești fără sens la telefon. În cazul în care ai nevoie să vorbești cu cineva, dă-ți întîlnire cu persoana respectivă, nu sta cu orele în telefon cu ea.


9. Dacă cineva te deranjează și te jignește, nu ar trebui să îi răspunzi în aceeași manieră. Nu te coborî la nivelul ei, doar zîmbește și indepărtează-te.


10. Un bărbat ar trebui să meargă întotdeauna în partea stîngă a femeii. Singurii care fac exceptie sînt cei din serviciul militar, care trebuie să fie pregatiti oricand să salute.


11. Șoferii ar trebui să știe că stropitul cu noroi sau cu apă murdară a trecătorilor de pe stradă este un comportament amoral.


12. Nouă lucruri ar trebui tinute secrete: vîrsta, averea, certurile din familie, religia, problemele familiale, aventurile amoroase, cadourile, onoarea și dizgrația.


13. În cinema, teatru sau în sala de concert, trebuie să te deplasezi către locul tău cu fața la oamenii care sînt pe scaun; bărbatul merge intotdeauna primul.


14. Un bărbat nu ar trebui să atingă niciodată o femeie fară permisiunea ei. Acest lucru înseamnă că este inacceptabil sa o țină de mînă (cu excepția cazului în care o ajută să iasă din mașină sau să traverseze strada în siguranță), sa o atingă în timpul unei conversații, să o împingă sau să o țină de cot.


15. Dacă cineva te strigă „Hey, tu de acolo!” nu ar trebui să raspunzi. Fii un model de etichetă bună și maniere sociale politicoase.


16. Regula de aur în momentul în care folosești parfumul este ÎNTOTDEAUNA moderația. În cazul în care încă poți mirosi parfumul seara înseamnă că i-a deranjat pe toți.


17. Un bărbat bine crescut va fi întotdeauna respectuos cu o femeie.


18. În prezența unei femei, bărbații fumeaza doar cu permisiunea ei.


19. Nu contează cine ești – director, actor, o femeie în vîrstă, un student – atunci cînd intri într-o cameră trebuie să îi saluți pe toți cei aflați acolo.


20. Respectă confidențialitatea corespondenței. Părinții nu ar trebui să citeasca scrisorile, mesajele sau mailurile copiilor. Cuplurile trebuie să își arate respectul reciproc.


21. Nu încerca să fii în pas cu moda. Este mai bine să porți haine frumoase, chiar dacă nu sînt la modă, decît să aăati groaznic într-o tinută la modă, care nu vine bine pe silueta ta.


22. Dacă ai fost iertat după ce ți-ai cerut scuze, nu atinge subiectul ofensator din nou doar sa spui că îți pare rău. Încearcă să eviți să mai faci astfel de greșeli pe viitor.


23. Evită să rîzi și să vorbești prea tare sau să te holbezi la oameni – este insultător.


24. Nu uita să le mulțumești oamenilor dragi, rudelor, prietenilor. Ei te ajută nu pentru că trebuie, ci pentru că vor. Este dorința lor.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load