TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Regula celor trei minute

Se pare că există o asemenea regulă importantă - regula „celor trei minute”.

Ea funcționează atît pentru părinți, cît și pentru copii. Cînd părinții încep să respecte această regulă în familie, ei observă în relații o schimbare foarte mare spre bine.

Regula „primelor trei minute” constă în faptul că trebuie întotdeauna să-ți întîlnești copilul cu o bucurie atît de mare, ca și cum a-i întîlnit un prieten pe care nu l-ai mai văzut de mulți, mulți ani. Și nu contează dacă te-ai întors de la magazinul de la colț unde ai fost după pîine sau ai venit acasă de la serviciu. De obicei, tot ceea ce are copilul să vă împărtășească, el „divulgă” în primele minute de întîlnire, și anume în aceasta constă importanța - de a nu rata aceste momente.

Veți observa imediat acei părinți care respectă intuitiv regula „primelor trei minute”. De exemplu, luînd copilul de la școală, ei se așează întotdeauna la nivelul ochilor lui, îi îmbrățișează și le spun cît de mult le-a fost dor de ei. În timp ce alți părinți pur și simplu iau copilul de mînă, le spun „să mergem”, discutînd, între timp la telefon.

Venind de la serviciu, acordați imediat întreaga atenție copilului. Aveți cîteva minute să vă așezați lîngă el, să-l întrebați cum a decurs ziua lui și să-l ascultați. Apoi veți merge să luați cina și veți urmări știrile.


IMPORTANT NU ESTE CANTITATEA TIMPULUI, DAR APROPIEREA EMOȚIONALĂ

Uneori, cîteva minute de discuție emoțională înseamnă pentru copil mult mai mult decît o zi întreagă petrecută împreună. Faptul că noi mereu alergăm și sîntem ocupați, cu siguranță nu ne va face copiii mai fericiți, chiar dacă credem că o facem pentru ei și pentru bunăstarea lor.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load