X 
Coronavirus stiri: 8213
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 931

Recolta de grîu în UE, mai mică în acest an

5 iul. 15:45   Diverse
1677

Recolta de grîu în acest an în Uniunea Europeană va fi mai mică decît au prognozat autoritățile.

Comisia Europeană estimează că producţia de grîu va fi de 125 milioane de tone, mai mică decît cele 130 milioane de tone preconizate în urmă cu o lună. Fără a oferi alte detalii, Executivul comunitar a informat că a decis să îşi revizuiască în jos estimările privind producţia de grâu în mai multe ţări, inclusiv Franţa, Polonia, România şi Spania.

De asemenea, și alte companii care fac prognoze cu privire la producţia agricolă şi-au revizuit estimările cu privire la recolta de grâu a Uniunii Europene după seceta şi valurile de căldură din ultima perioadă.

Cu toate acestea, Comisia Europeană şi-a menţinut neschimbate estimările conform cărora exporturile de grâu ale UE se vor ridica la 38 milioane de tone, ceea ce ar fi un nivel record pentru blocul comunitar. Traderii şi analiştii se aşteaptă şi ei la o cerere puternică pentru grâu din UE în sezonul actual, având în vedere războiul din Ucraina şi sancţiunile occidentului împotriva Rusiei, care au perturbat comerţul cu cereale din regiunea Mării Negre.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав