X 

Raportul Marii Britanii despre Hong Kong falsifică faptele

21 sep. 21:00   Diverse
2597 0

Raportul semestrial despre Hong Kong al Marii Britanii este o reluare a aceleiași povești vechi, denaturînd faptele și intervenind în mod grosolan în afacerile din Hong Kong și în afacerile interne ale Chinei, ceea ce reprezintă o încălcare gravă a principiilor dreptului internațional și a normelor de bază ale relațiilor internaționale.

China este profund nemulțumită de acest lucru și se opune cu fermitate, a declarat purtătorul de cuvînt al Ministerului Afacerilor Externe din China, Mao Ning.

Realizările în materie de dezvoltare din Hong Kong sînt incontestabile, iar Declarația comună chino-britanică nu trebuie să fie abuzată. Esența centrală a Declarației este aceea că China a reluat exercitarea suveranității asupra Hong Kong-ului și afacerile din Hong Kong sînt exclusiv o afacere internă a Chinei, iar temeiul juridic pentru ca guvernul chinez să guverneze regiunea este Constituția chineză și Legea fundamentală din Hong Kong. Nicio intervenție externă nu poate zdruncina hotărîrea fermă a guvernului chinez de a pune în aplicare principiul "o țară, două sisteme" și că orice încercare de destabilizare a Hong Kong-ului nu va reuși niciodată, a mai afirmat Mao Ning.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?