X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1125

Rămîi fascinat! Unde să mergi în vacanță pentru cele mai frumoase apusuri

13 iun. 22:30   Diverse
1799 0

E drept, soarele răsare și apune în fiecare zi (în cele mai multe dintre locuri). Îl poți vedea chiar și de la geam, din curtea casei tale, dar sînt cîteva locuri în lume unde aceste momente au un farmec aparte.

Trebuie să recunoști că un apus frumos are puterea de a-ți calma mintea, de a-ți aduce pace, de a te depărta de nemulțumirile mici și cîteodată mai mari. Iar dacă îți plănuiești vacanța, n-ar fi rău să ții cont și de sugestiile făcute de Trips to Discover. sînt locuri din lume, mai aproape sau mai departe, unde apusul e la superlativ.

Serengeti, Tanzania

Nimic nu-ți va obtura priveliștea, poate doar silueta vreunui elefant sau a unui rinocer. Nu vei avea parte de un apus mai sălbatic decît în Parcul Național Serengeti din Tanzania decît în foarte puține locuri din lume.

Grundarfjordur, Islanda


A vedea un apus aici e ca și cum ai păși pe altă planetă. Grundarfjordur e un mic oraș de munte, aflat lîngă un cîmp de lavă, așa că tot locul e desprins din altă lume.

Între noiembrie și începutul lui februarie nu vei vedea niciun apus, așa că vacanța va trebui plănuită cu atenție. Însă ce urmează, vara, compensează din plin, iar așteptarea chiar merită.

Cînd nu privești apusul, fotografiază vîrful Mt. Kirkjufell, urmărește balenele și focile sau profită de izvoarele calde naturale.

Rio de Janeiro, Brazilia

Mulți se gîndesc la petreceri cînd aud de această destinație, la dans și plaje, dar puțini știu că în acest oraș sînt cele mai frumoase apusuri din America de Sud.

Poți împleti experiența plajei cu cea a apusului și cea mai indicată e plaja Ipanema, unde vei vedea soarele cum merge la culcare în spatele munților.

Santorini, Grecia

Cine a ajuns în Santorini, Grecia, știe cît de speciale sînt apusurile aici. Apusurile fotografiate aici aproape că sînt viral pe Internet.

Cel mai spectaculos apus poate fi admirat din Oia, sat aflat pe insula vulcanică la Marea Egee.

Santorini oferă tot ce-ți dorești de la o destinație de vacanță, inclusiv magazine pentru pasionații de shopping, iar utilizatorii AlphaCard de cumpărături beneficiază de 3 sau 6 rate automate fără dobîndă și fără comision. Totodată, cardul oferă cashback la plata taxelor de autostradă în Grecia pînă pe 30 septembrie, iar dacă încă nu ai un AlphaCard de cumpărături, ți-l poți lua cu 0 taxă de emitere.

Amsterdam, Olanda

Poate nu te-ai fi gîndit tocmai la acest oraș pentru un apus memorabil, dar imaginează-ți-l reflectat și în apă și deja ai un spectacol de cinci stele. Iar dacă îl vezi de pe apă, experiența e cu adevărat una care-ți va rămîne în memorie multă vreme.

Ori mergi cu bicicleta, așa cum fac localnicii, sub soarele blînd, și vei vedea Amsterdamul în cu totul altă lumină.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав