X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1739

Qatar va furniza Germaniei gaz pentru o perioadă de 15 ani

30 noi. 2022,, 21:30   Diverse
1747 0

Emiratul Qatar a anunţat marţi un acord prin care va furniza Germaniei gaz natural lichefiat (GNL) pe o perioadă de 15 ani, transmite realitatea.

Gazul va fi vîndut de Qatar Energy companiei americane ConocoPhilips, care îl va livra la terminalul aflat în construcţie în portul german Brunsbüttel, de la Marea Nordului, a declarat ministrul energiei al Qatarului, Saad Sharida al-Kaabie, într-o conferinţă de presă la Doha.

Conform acordului, emiratul va furniza începînd din „2026 pînă la 2 milioane de GNL pe an”, pe o perioadă de cel puţin 15 ani.

Acordul va contribui „la eforturile de a sprijini securitatea energetică în Germania şi în Europa”, a afirmat ministrul.

Asia – în frunte cu China, Japonia şi Coreea de Sud – constituie principala piaţă a gazului din Qatar, din ce în ce mai curtat de ţările europene după începutul războiului.


Negocierile cu europenii au fost însă dificile, Germania şi alte ţări refuzînd să semneze acorduri pe termen lung identice celor care leagă emiratul Qatar de clienţii săi asiatici.

2
0
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий