Coronavirus stiri: 8212
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 927

Putin va participa la summitul G20: „Am mulțumit pentru invitație, suntem interesați să participăm”

27 iun. 21:20   Diverse
1860

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a acceptat invitația Indoneziei de a participa la summitul G20, dar formatul participării este încă în curs de stabilire, a declarat, luni, jurnaliştilor consilierul preşedintelui rus, Iuri Uşakov. „Da, am confirmat, participarea noastră este acum în curs de stabilire” – a declarat acesta, citat de Tass, informează Noi.md cu referire la newsmaker.md.

Potrivit afirmaţiilor lui Iuri Ușakov, momentan îi este dificil să răspundă cu exactitate la întrebarea dacă Vladimir Putin va participa la summit în format fizic sau online. „Nu știu, ei ne invită în persoană, dar mai este mult timp pînă atunci, sper că pandemia va permite ca participarea la acest forum important să aibă loc în format fizic, dar mi-e teamă să ghicesc cum va fi” – a adăugat acesta.

Iuri Uşakov a atras atenția asupra faptului că unele țări încă sînt închise în contextul pandemiei. „Dar am primit o invitație oficială, care este foarte importantă avînd în vedere că indonezienii sînt presați și presiunile vin dinspre țările occidentale” – a adăugat el.

Consilierul prezidențial a precizat că această problemă va fi discutată și în timpul vizitei președintelui Indoneziei, Joko Widodo, la Moscova, din 30 iunie. „Am mulțumit pentru invitație, am spus că sîntem interesați să participăm. Mai este mult timp pînă atunci, vom vedea” – a conchis Uşakov.

De menționat că invitația la summit a fost primită și de președintele Ucrainei Volodimir Zelenski, deși țara sa nu este inclusă în G20. Bloomberg a scris că o astfel de propunere a fost făcută de unele state membre, inclusiv de Statele Unite, după ce s-a aflat că Putin a fost invitat la întîlnire. Președintele ucrainean nu a confirmat și nici nu a infirmat prezența sa la eveniment.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав