Putin și Erdogan au discutat despre proiectul hubului de gaze din Turcia

5 ian. 17:00   Diverse
1969 0

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a discutat despre proiectul nodului de gaze într-o conversație telefonică cu liderul rus Vladimir Putin.

Despre aceasta informează agenția Anadolu.

În timpul discuțiilor, Erdogan l-a asigurat pe Putin că Ankara a consolidat și continuă să consolideze infrastructura energetică necesară pentru a crea un centru de gaze naturale. În plus, președintele turc a anunțat pregătirea unei foi de parcurs pentru implementarea proiectului de hub.

Faptul că Turcia a început lucrările la implementarea proiectului hub de gaze propus de Rusia a devenit cunoscut pe 3 ianuarie. Potrivit ministrului Energiei și Resurselor Naturale al țării, Fatih Donmez, timpul de pregătire preliminară este de un an. Politicianul a mai spus că, în timp, interesul țărilor europene pentru proiect poate crește. „Credem că vor fi mulți clienți din Europa pe această platformă”, a spus el.

Donmez a mai spus că pe platformă vor funcționa mecanisme de piață pentru vînzarea gazelor naturale, iar Ankara nu intenționează să impună nicio restricție asupra hub-ului care se creează la Istanbul.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий