Putin: "Provocările de securitate în lume sînt generate de neocolonialismul Occidentului"

15 aug. 13:30   Diverse
1821 1

Provocările de securitate din diferite regiuni ale lumii sînt generate de aventurile geopolitice și de neocolonialismul Occidentului.

Acest lucru a fost declarat de președintele rus Vladimir Putin într-un discurs video adresat participanților și invitaților la cea de-a XI-a Conferință de la Moscova privind securitatea internațională.

Potrivit acestuia, există "focare de tensiune care mocnesc" în diferite regiuni ale planetei. "Și, deși provocările de securitate din fiecare dintre ele au propriile particularități, de fapt, toate sînt generate de aventurile geopolitice, de acțiunile egoiste, neocoloniale ale Occidentului", a spus liderul rus.

El a citat drept exemplu situația din regiunea Sahara-Sahel, menționînd că Republica Centrafricană și Mali "au fost atacate direct de numeroase grupuri teroriste după ce SUA și aliații săi au declanșat agresiunea împotriva Libiei, ceea ce a dus la prăbușirea statului libian".

Potrivit președintelui rus, numai prin unirea eforturilor comunității mondiale se pot "reduce confruntările la nivel global și regional, pot fi neutralizate provocările și riscurile, poate fi consolidată încrederea între state și pot fi create oportunități largi pentru dezvoltarea acestora".


"Am fost și rămînem susținători fermi ai unei ordini mondiale multipolare bazate pe prioritatea normelor și principiilor dreptului internațional, suveranitatea și egalitatea statelor, cooperarea creativă și încrederea", a subliniat Putin. El și-a exprimat încrederea că Conferința de la Moscova privind securitatea internațională va contribui la dezvoltarea unei cooperări constructive între cele două țări.

15
0
1
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?