X 

Putin i-a transmis lui Erdogan că Rusia este deschisă la discuții privind acordul cerealelor

4 sep. 14:59   Diverse
2090 0

La începutul întîlnirii cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan, care a avut loc la Soci, la 4 septembrie, președintele rus Vladimir Putin a declarat că este deschis pentru a discuta despre o nouă participare a Rusiei la "acordul cerealelor".

Ambii președinți sînt citați de Reuters, potrivit Adevărului European.

Erdogan a declarat că problema coridorului de cereale dinspre Ucraina a fost cea mai importantă problemă în discuțiile sale cu omologul său rus.

"Cel mai important pas pe care toată lumea îl privește astăzi în relațiile dintre Turcia și Rusia este coridorul de cereale. Cred că anunțul de la conferința de presă va fi un pas foarte important, în special pentru țările subdezvoltate din Africa", a subliniat Erdogan, care a încurajat Rusia să revină asupra inițiativei privind cerealele. În același timp, Putin i-a spus lui Erdogan că Rusia este deschisă pentru a discuta despre acordul privind cerealele din Marea Neagră.

"Știu că intenționați să ridicați problema "acordului privind cerealele". Sîntem deschiși la negocieri pe această temă", a adăugat președintele rus.
Potrivit unor informații anterioare, Erdogan a mers în orașul rus Soci pentru a se întîlni cu președintele rus Vladimir Putin. Administrația prezidențială turcă a declarat că, în timpul întîlnirii, Erdogan va discuta cu liderul rus "probleme regionale și globale actuale, precum și relațiile turco-ruse".


La sfîrșitul lunii august, miniștrii de Externe ucrainean și turc, Dmitri Kuleba și Hakan Fidan, au discutat la Kiev despre reluarea " acordului privind cerealele".

Fidan a cerut apoi restabilirea Inițiativei pentru cereale la Marea Neagră în timpul vizitei sale la Moscova, după o întîlnire cu omologul său rus Serghei Lavrov.

3
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?