Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 933

Putin a semnat un decret privind măsurile speciale în domeniul finanțelor și al complexului combustibil și energetic din cauza acțiunilor SUA și UE

5 aug. 19:15   Diverse
1394

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind aplicarea unor măsuri economice speciale în domeniile finanțelor și complexului de combustibil și energie din cauza acțiunilor neprietenoase ale țărilor și organizațiilor.

Decretul corespunzător intitulat „Cu privire la aplicarea măsurilor economice speciale în sectorul financiar și sectorul de combustibil și energie în legătură cu acțiunile neprietenoase ale anumitor state străine și organizații internaționale” a fost publicat pe portalul oficial de internet al informațiilor juridice.

Acesta prevede că tranzacțiile cu acțiuni deținute de companii din state neprietenoase în întreprinderi strategice și filialele acestora sînt interzise pînă la 31 decembrie. Acest lucru este valabil și pentru proiectul Sakhalin-1 și cîmpul Kharyaginskoye, firmele utilizatoare de subsol care deservesc complexul rusesc de combustibil și energie și băncile rusești conform listei stabilite de președinte.

Șeful statului a dat guvernului zece zile pentru a pregăti o astfel de listă.

În plus, decretul prevede că tranzacțiile efectuate cu eludarea acestuia sînt considerate nule de drept. În același timp, operațiunile care sînt interzise de document pot fi efectuate pe baza permisiunii speciale a președintelui.


De asemenea, noile restricții pot fi extinse în mod repetat de către șeful statului.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав