X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Proprietățile uimitoare ale lobodei

24 mai. 2020,, 23:00   Externe
2717 1

Loboda, atît roșie, cît și verde sau galbenă, este delicioasă în ciorbele primăverii, acrite cu borş, aguridă sau lămîie. Este bogată în vitaminele E și K, recomandate în tratarea chisturilor ovariene și mamare.

Ajută la detoxifierea și refacerea sîngelui, în afecțiunile dermatologice, în bronşitele astmatiforme și în durerile abdominale, sub formă de cataplasme. 100 grame de lobodă conțin peste 10 grame de fibre, care reduc riscul de afecțiuni cardiace, constipație sau diabet. O persoană sănătoasă trebuie să consume zilnic 20 – 35 de grame de fibre, scrie doctorulzilei.ro.

Loboda conține antocianine şi fenoli, antioxidanți puternici care previn îmbătrînirea prematură, stimulează sănătatea creierului și îmbunătățesc memoria, reduc riscul tumoral și combat infecțiile urinare.

Previne și înlătură astenia de primăvară, are efect mineralizant și vitaminizant, datorită calciului şi betacarotenului, un antioxidant puternic.

Ajută la detoxifierea generală a organismului, încetineşte procesul de îmbătrînire şi ajută la regenerarea celulară. Cu puternice efecte diuretice și laxative, este ideală în curele de slăbire.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?