X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1412

Profeția care dă fiori

29 ian. 2018,, 11:45   Externe
4055 0

În fiecare an, pe data de 28 ianuarie, creștinii de pretutindeni îl sărbătoresc pe Sfîntul Efrem Sirul. Acesta este sfîntul care a devenit cunoscut prin numărul mare de profeții pe care le-a făcut.

Printre profețiile sale, Sfîntul Efrem Sirul vorbește și de felul cum va arăta ultima zi a omenirii. „Fericit va fi acela ce se va afla curat și credincios și va avea în inima lui credința fără îndoială către Dumnezeu, că fără frică vor lepăda întrebările lui Antihrist, defăimînd muncile și nălucirile lui. Iar mai înainte de acestea, va trimite Dumnezeu pe Ilie Tesviteanul și pe Enoh, ca un milostiv ca să propovăduiască cu îndrăzneală cunoștința de Dumnezeu tuturor, ca să nu creadă lui Antihrist".

Cît despre Apocalipsă, Sfîntul Efrem Sirul spune: „Atunci va plange tot pămîntul. Marea și aerul vor plînge împreună și dobitoacele cele sălbatice cu păsările cerului. Vor plînge munții și dealurile și lemnele cîmpului. Vor plînge și luminătorii cerului dimpreună cu stelele pentru neamul omenesc. Vor plînge toate bisericile lui Hristos cu plîngere mare, că nu va mai sluji sfințirea și prinosul! Iar după ce se vor împlini trei ani și jumătate ai stăpînirii spurcatului și după ce se vor împlini toate smintelile în tot pămîntul, după cum zice gura Domnului, atunci va veni Domnul și Mîntuitorul nostru ca un fulger strălucind, din cerul cel sfînt.”

Sfîntul Efrem Sirul încheie: „Atunci se vor deschide mormintele și va auzi țarina cea putrezită acea mare și înfricoșată venire a Mîntuitorului, și într-o clipă se vor scula toate semințiile și vor căuta la frumusețea cea sfîntă a Mirelui. Și milioane și mii de mii de îngeri și de arhangheli și nenumărate oștiri se vor bucura cu bucurie mare. Atunci sfinții, drepții și toți care nu vor lua pecetea balaurului celui păgîn se vor bucura foarte mult.”

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав