TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Primul lot al vaccinului rusesc contra COVID-19 a fost lansat în circulație

Ministerul Sănătății al Rusiei a anunțat lansarea primului lot al vaccinului împotriva noului coronavirus Sputnik V produs de Institutul „Gamaleya”, informează eNews.

„Primul lot al vaccinului pentru profilaxia noii infecții cu COVID-19 „Gam-Kovid-Vak” (Sputnik V), elaborat de Centrul de Cercetări Științifice în Epidemiologie și Microbiologie „Gamaleya” al Ministerului Sănătății al Rusiei a fost supusă tuturor testărilor de calitate necesare în laboratoarele Roszdravnadzor și lansat în circulație”, a comunicat jurnaliștilor Centrul de presă al Ministerului în noaptea spre marți.

Aceasta a adăugat că în viitorul apropiat se așteaptă livrările de primele loturi de vaccinuri în regiuni, transmite interfax.ru.

La 4 septembrie dezvoltatorul de vaccin Sputnik V Institutul „Gamaleya” și-a exprimat speranța că autorizația de lansare a primului lot al preparatului în circulație va fi obținută la termen – între 10 și 13 septembrie. Aceasta va fi urmată de inițierea imunizării în masă a populației care face parte din categoriile de risc.

Pe lîngă aceasta, în viitorul apropiat se așteaptă startul celei de-a treia faze de studii clinice a vaccinului Sputnik V în policlinicile de la Moscova. La ea vor participa 40 de mii de voluntari. La o parte din ei va fi administrat vaccinul, la altă parte – un placebo. Potrivit Primăriei Moscovei, cererea de participare la cercetările post-înregistrare ale vaccinului a fost depusă de circa 25 de mii de persoane.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load