Criza energetică stiri: 775
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7218
Obiectiv european stiri: 292

Primarul Moscovei anunţă anularea amenzilor pentru persoanele care au încălcat restricţiile anti-COVID

26 mai. 00:00   Diverse
1542

Autorităţile de la Moscova au declarat încheiat pericolul reprezentat de pandemia de coronavirus şi au anunţat că vor anula amenzile aplicate persoanelor care au încălcat restricţiile anti-COVID, relatează Noi.md cu referire la agerpres.ro.

"Am decis să declar o amnistie COVID", a scris primarul Serghei Sobianin pe blogul său miercuri, adăugînd că măsura urmează să intre în vigoare pe 1 iunie.

Cei care au fost condamnaţi la plata unei amenzi pentru încălcarea regulilor anti-COVID dar nu au plătit încă vor fi scutiţi de plata amenzii. Cei care au plătit deja pot primi banii înapoi după o solicitare în acest sens, a mai spus Sobianin.

Măsura se aplică doar amenzilor impuse de administraţia oraşului. Cazurile în care persoanele bolnave au ignorat măsura de izolare nu sînt incluse în amnistie.

Potrivit cifrelor oficiale, aproape 380.000 de persoane au murit din cauza COVID-19 în Rusia. Surse neoficiale susţin că numărul acestora este mult mai mare.

Cercetătorul independent în demografie Alexei Rakşa a afirmat că numărul morţilor era de peste un milion încă din noiembrie 2021. Deşi Rusia a fost prima ţară din lume care a înregistrat un vaccin împotriva COVID, rata de vaccinare în rîndul populaţiei este mult sub nivelul european

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав