COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Prima terapie contra alergiei la arahide a primit aviz pozitiv

Prima terapie contra alergiei la arahide a primit aviz pozitiv

Un grup consultativ al autorității de reglementare în domeniul medicamentelor din SUA (FDA) a recomandat aprobarea primei terapii pentru alergiile la arahide.

Corpul consilierilor independenți a votat în favoarea terapiei cu Palforzia dezvoltată de compania Aimmune Therapeutics. Voturile consilierilor au fost 7-2 în ceea ce privește eficiența terapiei și de 8-1 pentru siguranța acesteia. Verdictul grupului este în mod tradițional un factor influent în decizia finală a agenției.

Alergiile la arahide sunt principala cauză de deces cauzate de reacțiile alergice induse de alimente în Statele Unite și nu există nici un tratament preventiv pentru acestea.


Palforzia, cunoscută anterior ca AR101, este o imunoterapie orală constând din doze fixe de pudră de arahide care este pulverizată zilnic peste alimente.

Deși nu are că scop vindecarea alergiei la arahide, studiile clinice ale tratamentului au arătat că pacienții care consumă doze mici din substanța la care sunt alergici devin desensibilizați în timp, reducând probabilitatea sau severitatea unei reacții la acesta.

Aimmune spune că terapia extinsă va avea că rezultat dezvoltarea toleranței la proteina din arahide care provoacă pacienților reacția anafilactică, protejându-i astfel pe aceștia de consumul accidental din alimente.

În cazul în care un număr de tratamente în curs de dezvoltare sunt aprobate, până în 2027 piața terapiei contra alergiilor la arahide din SUA ar putea valora 3,9 miliarde de dolari, Aimmune controlând aproximativ două treimi din această piață, iar medicamentul oral de la Aimmune ar putea genera peste 1 miliard de dolari din vânzări anuale, potrivit companiei de cercetare GlobalData.

Cu toate acestea, unii experți își fac griji că tratamentul ar putea oferi pacienților un sentiment fals de securitate și ar putea declanșa un comportament riscant. Alții spun că această terapie supune pacienții la risc inutil, deoarece însăși natura medicamentului prezintă riscul unei reacții alergice.

Reprezentanții FDA au afirmat însă că dacă vor aproba terapia cu Palforzia, aceasta va fi însoțită de avertismentul cel mai dur al agenției care necesită administrarea terapiei doar într-o unitate certificată.

FDA este de așteptată să ia o decizie privind aprobarea la începutul anului viitor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load