Prima publicitate care a fost difuzată la televizor. Cît a costat

26 mar. 21:00   Diverse
1910 0

Se vorbește foarte mult despre publicitățile TV, despre cum se realizează sau care sînt costurile.

Dar cîți dintre noi cunosc cînd au apărut reclamele TV? În aceste articol vă povestim despre prima publicitate care a fost difuzată la televizor.

1939 ‒ prima publicitate neautorizată din lume

Potrivit impress.co.uk, deși nu sînt considerate primele reclame, NBC (SUA) a lansat cîteva reclame de probă în timpul unui meci al echipei Brooklyn Dodgers în 1939, notează diez.

Acestea au fost realizate, totuși, înainte ca Federal Communications Commission (FCC) să fie autorizată și să perceapă bani în scopuri comerciale. Din acest motiv, oficial, nu sînt cunoscute ca publicități TV.

1941 ‒ prima publicitate legală din lume

La 1 iulie 1941, la New York, postul WNBT (acum canalul patru WNBC) a difuzat o reclamă înainte de un meci de baseball. Aceasta făcea referire la ceasurile de producție Bulova.


În spotul publicitar de 10 secunde se putea vedea un ceas cu cadranul în interiorul unei hărți alb-negru a Statelor Unite ale Americii, cu titlul „Bulova Watch Time”. „America merge după timpul Bulova”, este relatat la final. Se estimează însă că doar cîteva mii de oameni au fost martori la acest eveniment.

Publicitatea a costat nouă dolari, cinci dolari pentru producție și patru dolari emisie. Costul estimativ actual al acestei reclame ar fi de aproximativ 182,39 de dolari.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий