Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1730

Prim-ministrul Suediei a comentat acțiunea de ardere a Coranului

22 ian. 14:00   Diverse
1723 0

Arderea Coranului la Ambasada Turciei din Stockholm este o acțiune de lipsă de respect față de musulmani.

Astfel a comentat incidentul pe Twitter Premierul Suediei, Ulf Kristersson.

El a menționat că libertatea de exprimare este o componentă fundamentală a democrației, dar ceea ce nu contravine legii nu este neapărat adecvat.

"Arderea cărților sacre pentru mulți este un act de profundă lipsă de respect. Vreau să-mi exprim simpatia față de toți musulmanii jigniți de ceea ce s-a întîmplat la Stockholm", a scris Kristersson.

Anterior, ministrul turc al Apărării Naționale, Hulusi Akar, a declarat că Vizita Ministrului suedez al Apărării, Paul Jonsson, în Turcia nu mai are sens, de aceea a fost anulată. Motivul anulării vizitei șefului Ministerului Apărării al Suediei în Turcia a fost și faptul că liderul partidului danez de extremă dreapta "Stram Kurs”, Rasmus Paludan, a primit permisiunea de a organiza o acțiune de protest pe 21 ianuarie cu arderea Coranului la Ambasada Turciei din capitala Suediei.

Pe 27 ianuarie, colegul suedez, AkaraPol Jonsson, trebuia să discute la Ankara cererea Stockholmului de aderare la NATO, care nu fusese ratificată de Turcia atunci.

Aceasta nu este prima acțiune cu arderea Coranului în Suedia. Astfel, în aprilie 2022, s-a anunțat că peste 30 de persoane au fost rănite în mai multe orașe din Suedia din cauza unui miting în care a fost ars Coranul, organizat de liderul partidului danez de dreapta Stram Kurs, Rasmus Paludan.

5
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий