Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1121

Prim-ministrul Japoniei a fost confirmat cu Covid-19

22 aug. 08:15   Diverse
1266 0

Prim-ministrul nipon, Fumio Kishida, s-a îmbolnăvit de Covid-19 și suferă de febră și de tuse, a anunțat, duminică, guvernul de la Tokyo, conform Reuters.

Kishida, care tocmai a revenit dintr-o vacanță de o săptămână, urma să se întoarcă la muncă de luni, având prevăzută și o călătorie în străinătate pentru săptămâna viitoare, transmite digi24.ro.

Sâmbătă, oficialul nipon a făcut febră și a început să tușească.

Duminică dimineață a făcut un test PCR al cărui rezultat a fost pozitiv. Japonia a trecut printr-o creștere record a cazurilor de îmbolnăviri de COVID în lunile iulie și august, situație care a afectat serios sectorul comercial al celei de-a treia economii a lumii, deși mortalitatea a rămas relativ scăzută iar perturbările suferite de economie au fost de mai mică amploare decât cele suferite de alte economii avansate.

Economia Japoniei a înregistrat o creștere de 2,2% în cel de-al doilea trimestru, o revenire mai lentă decât a fost prevăzut după restricțiile anti-Covid, pe fondul incertitudinilor cu privire la capacitatea consumului de a susține această recuperare.


Autoritățile au evitat regimul strict de lockdown impus de China și de alte țări în perioada pandemiei, bizuindu-se pe folosirea pe scară largă a măștilor sanitare și a distanțării sociale pentru a menține un număr cât mai scăzut al infecțiilor.

Premierul Kishida urma să participe la Tokyo International Conference on African Development (TICAD) ce începe vineri, în Tunisia și apoi urma să susțină o serie de vizite în Orientul Mijlociu.

Având în vedere infectarea cu coronavirus, șeful guvernului nipon ar putea participa online la conferința TICAD, scrie Reuters, citat de Agerpres.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав