Criza energetică stiri: 1584
Cutremure stiri: 276

Prețurile petrolului au scăzut brusc

22 iun. 11:15   Diverse
1855 0

Prețurile petrolului au scăzut cu peste 4 dolari pe baril miercuri, 22 iunie. Petrolul devine mai ieftin pe fondul efortului președintelui american Joe Biden de a reduce prețurile vertiginoase la combustibil și a presiunii asupra marilor companii energetice ale națiunii pentru a ajuta șoferii să atenueze problemele în timpul consumului maxim de vară, transmite RBC-Ucraina cu referire la Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 3,4%, pînă la 110,78 dolari pe baril, contractele futures pentru țițeiul american WTI au scăzut cu 3,7%, pînă la 105,48 dolari pe baril.

În timp ce Statele Unite se luptă să facă față creșterii prețurilor la benzină și inflației, președintele Joe Biden va cere miercuri suspendarea temporară a taxei federale de 18,4 cenți pe galon pe benzină, a declarat pentru Reuters o sursă informată despre plan.

„Cred că titlurile neîncetate despre Biden, cu administrația aparent în panică inflaționistă, au jucat un rol în cea mai recentă vînzare, deoarece investitorii urăsc orice fel de incertitudine, chiar dacă este irațională în contextul problemelor cunoscute de aprovizionare”, a spus el Stephen Innes, Managing Partner la SPI Asset Management.

Planul Biden


Șapte companii petroliere urmează să se întîlnească joi cu Biden, sub presiunea Casei Albe, pentru a reduce prețul combustibilului, deoarece obțin profituri record.

Cu toate acestea, CEO-ul Chevron, Michael Wirth, a declarat marți că criticarea industriei petroliere nu va ajuta la scăderea prețurilor la combustibil.

„Aceste acțiuni nu contribuie la rezolvarea problemelor cu care ne confruntăm”, a spus Wirth într-o scrisoare adresată lui Biden, care a determinat un răspuns din partea lui Biden spunînd că industria este prea sensibilă.

Rezerve limitate de petrol

În ciuda îngrijorărilor legate de inflație, cererea este încă pe cale să revină la nivelurile de dinainte de COVID-19, iar oferta este de așteptat să rămînă în urmă cu creșterea cererii, menținînd piața tensionată, au menționat giganții comerciali Vitol și Exxon Mobil Corp.

"Piața se resemnează în continuare cu o perturbare tot mai mare a aprovizionării cu petrol rusesc. Sancțiunile europene nu au intrat încă în vigoare", au spus analiștii ANZ Research, subliniind datele care arată că pînă acum a existat doar o scădere relativ limitată a petrolului rusesc.

Prețul petrolului a scăzut pe 20 iunie. Preocupările cu privire la încetinirea creșterii economice globale și a cererii de combustibil au compensat îngrijorările cu privire la reducerea livrărilor.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав