Puterea stiri: 7443
Criza energetică stiri: 1168

Prețurile la energie electrică din Germania s-au dublat, în două luni

15 aug. 21:15   Diverse
1155 0

Costul unui contract futures pentru furnizarea de energie electrică în Germania pentru 2023, un etalon pentru piața europeană, a ajuns la 477,5 euro pe megawat oră. Acest lucru este evidențiat de datele de tranzacționare pe bursa EEX.

Prețurile s-au dublat în ultimele două luni. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut – de șase ori, notează Bloomberg.

Creșterea prețului se datorează îngrijorărilor legate de furnizarea de gaze, care asigură, printre altele, generarea de energie electrică și o parte din aceasta este furnizată din Rusia. În plus, producția scăzută a centralelor nucleare din Franța pune, de asemenea, presiune asupra prețurilor. Prețurile pentru ziua următoare stabilesc, de asemenea, recorduri pe piețele din Germania și Marea Britanie, indicînd o cerere puternică pentru energie electrică pentru aer condiționat, deoarece regiunea se confruntă cu arșiță și secetă.

Creșterea costurilor la energie duce la facturi mai mari pentru gospodării și la costuri mai mari pentru industrie. Acest lucru provoacă inflație în Europa, care în iulie la nivel anual s-a ridicat la 8,9 la sută.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав