X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1088

Prețurile energiei electrice în Suedia au crescut de cinci ori

9 aug. 17:45   Diverse
1863 0

Prețurile energiei electrice în Suedia au crescut de cinci ori din 2020. Liderul Partidului Coaliția Moderată de opoziție, Ulf Kristersson, s-a plîns de acest lucru la postul de televiziune SVT.

„Prețurile la energie electrică bat recorduri aproape tot timpul. Acum avem în medie prețuri la energie electrică de cinci ori mai mari decît în 2020. Dificultățile în planificarea prețurilor la energie electrică sunt foarte mari”, a spus politicianul. Liderul opoziției a subliniat și dificultatea guvernului în planificarea prețurilor la energie electrică.

El a menționat că gospodăriile suedeze sunt sub presiunea inflației, a ratelor dobînzilor în creștere și a prețurilor volatile la energie electrică.

Anterior, autoritatea britanică de reglementare a energiei Ofgem a avertizat că o iarnă grea așteaptă gospodăriile și a îndemnat să se pregătească pentru creșterea prețurilor. Facturile vor crește cu peste 60% în octombrie, pînă la un nivel record, iar prețurile vor continua să crească în ianuarie.

Europa se confruntă cu cea mai gravă criză energetică din ultimele decenii, deoarece Rusia limitează fluxul de gaze naturale în regiune. Reducerea aprovizionării vine pe fundalul tensiunilor crescînde cu privire la situația din Ucraina.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав