Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 586
Preşedintele stiri: 3727

Prețul grîului a explodat

7 iun. 15:30   Diverse
2685 0

Cotaţia grîului a crescut după escaladarea luptelor dintre Rusia şi Ucraina, inclusiv prin distrugerea barajului hidroelectric de la Nova Kahovka şi avarierea unei conducte care transporta amoniac, pe care Rusia o consideră crucială în discuţiile pentru continuarea livrărilor de cereale ucrainene prin porturile de la Marea Neagră, informează Noi.md cu referire la Digi24.

Marţi, cotaţiile futures la grîu de la bursa de cereale de la Chicago au crescut cu pînă la 3%, după ce anterior au atins cel mai redus nivel din ultimele 30 de luni. Cotaţia porumbului a crescut cu peste 1%.

Distrugerea barajului ar putea semnifica începutul unei perioade de creștere a prețurilor, susţine directorul firmei de consultanţă agricolă SovEcon, Andrey Sizov.

Deși barajul hidroelectric de la Nova Kahovka este situat la o oarecare distanţă de cele trei porturi ucrainene, incluse în acordul internaţional privind exporturile de cereale, inundaţiile reprezintă un risc important pentru oameni, transport şi logistică.

Amintim că barajul hidrocentralei Kahovka a fost aruncat în aer în dimineața zilei de marți, 6 iunie. Potrivit ultimelor informații, aproximativ 1 500 de locuitori din Herson au fost deja evacuați.


Pentru a nu fi înghițiți de apele Niprului, oamenii din Herson sînt nevoiți să urce pe copaci și să aștepte neputincioși pînă cînd vor fi salvați. Între timp, locuitorii de pe malul stîng al fluviului au fost lăsați la mila sorții, întrucît administrația instalată de Rusia refuză să evacueze populația și nu le permite voluntarilor să intre pe teritoriile inundate.

4
1
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?