Criza energetică stiri: 766
Preşedintele stiri: 3228
Puterea stiri: 7216
Obiectiv european stiri: 287

Prețul benzinei în Statele Unite a stabilit un nou record

24 mai. 19:15   Diverse
1561

Costul benzinei la benzinăriile din Statele Unite a stabilit marți, 24 mai, un alt record, atingînd valoarea medie de 4,598 de dolari galonul (3,785 litri), potrivit datelor Asociației Americane a Automobiliștilor (AAA).

Prețul unui galon de benzină obișnuită a fost marți cu doi cenți mai mare decît în ziua precedentă. În același timp, motorina a crescut la preț la 5,549 de dolari pentru un galon. În mod tradițional, cea mai scumpă benzină s-a dovedit a fi în California – un galon de combustibil costă în medie 6,069 USD la benzinăriile din acest stat.

Creșterea prețurilor la benzină se înregistrează în SUA de cîteva luni. În ultimele săptămîni, pe fondul creșterii prețului petrolului, acesta cîștigă avînt – pe 17 mai, prețul combustibilului a ajuns la 4,5 dolari pe galon, în timp ce în urmă cu un an această cifră era de 3 dolari.

La sfîrșitul lunii martie, președintele american Joe Biden a acuzat autoritățile ruse de o creștere record a prețurilor la benzină în țară. El a numit situația cu prețurile carburanților drept o criză și a remarcat că „scumpirile lui Putin” îi lovesc pe americanii obișnuiți la benzinării.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав