X 

Preț-record pentru un preparat francez tradițional

14 iul. 21:30   Diverse
2054 0

Costul ingredientelor pentru prepararea tradiţionalului fel de mîncare francez "Coq au Vin" a crescut şi în luna iunie, sfidînd tendinţa de reducere a inflaţiei generale.

Indexul special analizat de Bloomberg, care calculează cît trebuie să plătească o gospodărie pentru ingredientele necesare gătirii renumitului fel de mîncare franţuzesc, a crescut cu 10,6% în ritm anual în luna iunie. De vină sînt preţurile la morcovi, ceapă şi ciuperci, care au înregistrat o creştere accelerată faţă de avansul din luna mai.

Creşterea din luna iunie este mai mică decît avansul de 12,4% în ritm anual înregistrat de acelaşi index în luna mai, graţie încetinirii ritmului de creştere a preţurilor la carnea de pui, transmite Noi.md cu referire la hotnews.ro.

Preţurile la carnea de pui, cel mai scump ingredient pentru un "Coq au Vin", au crescut cu doar 9,3% în ritm anual în luna iunie, fiind pentru prima dată cînd acest articol a înregistrat o creştere mai mică de 10% în ultimele 12 luni.

Cu toate acestea, costul total pentru a găti un "Coq au Vin" a atins un nou maxim istoric de 19,42 euro în luna iunie.

În paralel, datele oficiale arată că în luna iunie rata generală a inflaţiei în Franţa a încetinit pînă la 5,3%, cel mai redus nivel înregistrat după luna martie a a anului trecut. Totuşi, preţurile la alimente continuă să înregistreze majorări semnificative, de 13,7%, iar produsele proaspete sînt cu 14,1% mai scumpe.

0
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?