Președintele sîrb nu exclude organizarea de alegeri anticipate

13 feb. 14:15   Diverse
2240 0

Președintele sîrb Aleksandar Vučić nu a exclus organizarea de alegeri anticipate înainte de sfîrșitul anului 2023, deși nu „și-ar dori”.

El a declarat acest lucru într-un interviu acordat canalului Prva TV.

"Atîta timp cît nu putem organiza alegeri, nu va fi niciunul, dar avem o opoziție care va cere alegeri. <...> Nu mi-aș dori acest lucru, dar nu exclud o astfel de posibilitate", a spus Vučić.

Anterior, Vučić a spus că alegerile anticipate în republică nu sînt în prezent cea mai bună soluție.

Pe 2 și 3 februarie a avut loc o ședință a Adunării Naționale (Parlamentul) Serbiei, care a analizat raportul președintelui privind procesul de negocieri dintre Belgrad și Pristina din ultimul an, precum și principalele condiții pentru adoptarea unui nou Plan de negocieri franco-german. Vučić a spus că republica a fost nevoită să aleagă între izolare și acord cu toate punctele planului franco-german, ceea ce presupune, printre altele, intrarea nerecunoscutului Kosovo în ONU, care din punct de vedere juridic este recunoașterea independenței sale. În plus, Occidentul amenință că va opri procesul de integrare europeană a Serbiei, va opri investițiile și va impune sancțiuni dacă Belgradul nu acceptă termenii noului concept de negocieri.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?