Premierul suedez Kristersson va fi primit miercuri de Biden pentru a discuta despre aderarea Suediei la NATO

2 iul. 10:45   Diverse
2465 0

Preşedintele american Joe Biden îl va primi miercuri la Casa Albă pe şeful guvernului de la Stockholm, Ulf Kristersson pentru a discuta despre aderarea Suediei la NATO, precum şi despre sprijinul pentru Ucraina, a anunţat sîmbătă executivul american, potrivit AFP.

Cei doi vor reafirma că Suedia trebuie să adere la NATO cît mai curînd posibil' şi vor discuta despre 'angajamentul lor comun de a sprijini Ucraina', a indicat purtătoarea de cuvînt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, într-un comunicat.

Suedia este 'invitată' din iunie 2022 să adere la NATO, dar candidatura sa, ce trebuie ratificată de toate cele 31 de state membre, este blocată de Turcia şi Ungaria.

Joi, la Bruxelles vor avea loc discuţii cu privire la aderarea Suediei la Alianţă, în prezenţa reprezentanţilor Suediei şi Turciei.

Un nou incident a răcit şi mai mult relaţiile între cele două state în această săptămînă. Un irakian a dat foc miercuri unui exemplar al Coranului în faţa principalei moschei din Stockholm, ceea ce a provocat indignare în lumea musulmană şi critici severe ale preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan la adresa Suediei, care autorizase protestul irakianului.

Conform purtătoarei de cuvînt a Casei Albe, Joe Biden şi Ulf Kristersson vor aborda de asemenea 'cooperarea în creştere în materie de securitate'.

Întîlnirea va oferi şi ocazia de a 'întări coordonarea transatlantică cu privire la China', a mai precizat ea.

4
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?