Preşedintele stiri: 3607

Premierul israelian și președintele turc poartă primele discuții din 2013

17 noi. 2022,, 20:15   Diverse
1422 0

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avut o discuție la telefon cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan, prima discuție din anul 2013, relatează The Jerusalem Post.

Comentînd conversația, reprezentantul premierului israelian a precizat că reprezentanții celor două țări au convenit asupra cooperării reciproce pentru a stabili o nouă eră în relațiile dintre Turcia și Israel. Ei au discutat, de asemenea, modalități de consolidare a legăturilor economice și diplomatice dintre țări.

Se observă că Netanyahu în timpul conversației și-a exprimat condoleanțe în legătură cu atacul terorist de la Istanbul, care a avut loc duminică, 13 noiembrie. De asemenea, i-a propus liderului turc asistență în lupta împotriva terorismului.

Anterior s-a raportat că Netanyahu, care a ocupat deja funcția menționată din 2009 pînă în 2021, a cîștigat alegerile ordinare din noiembrie 2022 și a revenit în funcție, devenind al 11-lea prim-ministru al Israelului.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий