X 
Criza energetică stiri: 1708
Cutremure stiri: 384
Eurovision stiri: 419

Poziția lui Viktor Orban cu privire la aderarea Ungariei la UE este bine cunoscută și clară. Afirmație

27 ian. 21:15   Diverse
1663 0

Guvernul maghiar a negat acuzațiile opoziției politice conform cărora premierul Viktor Orban încearcă să retragă țara din Uniunea Europeană.

Zoltan Kovacs, secretarul de stat pentru comunicații și relații internaționale din biroul prim-ministrului, a calificat vineri astfel de declarații false.

"Poziția lui Viktor Orban cu privire la apartenența Ungariei la Uniunea Europeană este cunoscută și clară. Așa cum a spus anul trecut în discursul său după alegerile parlamentare, apartenența la UE nu este o „dorință de a se autoafișa”, ci o manifestare a intereselor naționale ale Ungariei", a scris Kovacs pe Facebook.

Purtătorul de cuvînt al guvernului a remarcat că opoziția continuă să îndeplinească ordinul cuiva și „răspîndește o altă minciună despre prim-ministru”.

Vineri mai devreme, unul dintre liderii opoziției maghiare, deputat în Parlamentul European din partidul Coaliția Democrată, Klada Dobrev, a declarat că are un dosar în care Orban ar spune direct că „Nu mi-ar plăcea să văd Ungaria în Uniunea Europeana." Potrivit lui Dobrev, care este soția fostului premier ungar Ferenc Gyurcsany, o astfel de evoluție ar fi o „tragedie națională” pentru Ungaria. Într-o conferință de presă online, europarlamentarul a avertizat că, dacă guvernul va încerca să retragă țara din Uniunea Europeană, „milioane de maghiari vor ieși în stradă”.

2
2
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий