Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1087

Portugalia a criticat propunerea UE privind economia de energie electrică

10 sep. 11:30   Diverse
1177 0

Ministrul portughez al Mediului și Climei, Duarte Cordeir, a criticat propunerea Uniunii Europene (UE) privind economiile obligatorii de energie. Oficialul portughez este citat de ziarul Expresso.

Potrivit politicianului, UE nu ar trebui să-și oblige membrii să reducă consumul de energie electrică. Cordeire a subliniat că beneficiile unei astfel de măsuri „nu sînt încă clare”. În acest sens, el s-a exprimat împotriva obligației unei astfel de decizii, îndemnînd Bruxelles-ul să permită țărilor să o ia de sine stătător.

În plus, ministrul portughez a spus că, din punctul de vedere al Lisabonei, sînt extrem de importante măsuri precum stabilirea unui plafon al prețurilor la gaze și lansarea unei platforme comune de achiziții de gaze.

Anterior, Comisia Europeană (CE) a cerut tuturor țărilor UE să reducă consumul de energie în orele de vîrf. De asemenea, CE a propus introducerea unui plafon de preț pentru gazul rusesc. Cu toate acestea, miniștrii energiei din UE nu au reușit să cadă de acord cu privire la introducerea unui preț plafon.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав