COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Populaţiile de animale sălbatice au scăzut cu peste două treimi în 50 de ani

Populațiile de animale sălbatice au scăzut cu peste două treimi în mai puțin de 50 de ani, potrivit unui raport întocmit de organizația World Wildlife Fund, citat de BBC. Această catastrofă nu dă semne de încetinire, natura fiind distrusă de oameni cu o viteză fără precedent, transmite digi24.ro.

"Ne distrugem lumea - locul pe care îl numim "acasă". Ne punem în pericol sănătatea și chiar supraviețuirea pe această planetă", a declarat Tanya Steele, directorul WWF. Natura este „în cădere liberă” pe măsură ce ardem pădurile şi distrugem zonele sălbatice.

Potrivit organizației, în cazul a peste 20.000 de populații de mamifere, păsări, reptile și pești s-a înregistrat o scădere de 68%, din 1970 pînă astăzi.

Declinul este o dovadă clară a distrugerii provocate de activitatea umană asupra mediului natural, a spus dr. Andrew Terry, director la Zoological Society of London (ZSL).

„Dacă nu ne schimbăm comportamentul, populaţiile de animale sălbatice vor continua să scadă, ducând la dispariţia faunei sălbatice şi ameninţând integritatea ecosistemelor de care depindem”, a avertizat Andrew Terry, directorul Societății Zoologice din Londra.


Acest declin catastrofal poate fi oprit dacă sunt luate măsuri urgente de conservare şi dacă oamenii îşi schimbă modul de a produce şi consuma hrana, se menționează în raport.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load