Popcornul, o gustare sănătoasă

Popcornul, o gustare sănătoasă

Preferat de oamenii din întreaga lume, popcornul este foarte sănătos – conţine fibre, antioxidanţi, complexul de vitamine B, magneziu şi mangan.


Însă te poţi bucura de beneficiile pe care le are asupra sănătăţii atîta timp cît nu optezi pentru popcornul cu diferite arome, ci pentru cel simplu şi fără sare, dacă se poate.

Iată de ce este popcornul o gustare sănătoasă:


Ţine sub control nivelul de colesterol rău

Popcornul conţine fibre care pot elimina excesul de colesterol depus pe peretele arterelor, reducînd astfel nivelul total al colesterolului. În plus, gustarea din timpul filmului scade riscul de boli cardiovasculare, prevenind astfel infarctul miocardic şi accidentul vascular cerebral.


Îmbunătăţeşte digestia

Aşa cum am spus şi mai sus, popcornul este sursă importantă de fibre. Ştim că fibrele sînt necesare în procesul de digestie. Pentru a îmbunătăţi digestia şi preveni alte afecţiuni digestive, mănîncă popcorn măcar o dată pe săptămînă.


Ţine sub control nivelul de zahăr din sînge

Datorită substanţelor pe care le conţine, popcornul ţine sub control eliberarea şi gestionarea nivelului de zahăr din sînge şi de insulină. Acesta va stabiliza glicemia şi, astfel, va preveni diabetul zaharat. Aşadar, mănîncă mai des popcorn.

 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load