Puterea stiri: 7443
Criza energetică stiri: 1168

Polonia va cere de la Germania despăgubiri de război în valoare de un trilion de dolari

1 sep. 17:15   Diverse
2294 0

Autoritățile poloneze au hotărît să ceară oficial de la Germania despăgubiri de război pentru distrugerile și victimele din timpul celui de-al Doilea război mondial. Despre acest lucru a anunțat joi, 1 septembrie, șeful partidului de guvernămînt al republicii "Lege și dreptate", Jaroslaw Kaczynski, relatează ziarul Rzeczpospolitą.

Potrivit lui Kaczynski, daunele totale aduse părții poloneze de acțiunile Germaniei în timpul războiului au fost estimate la aproximativ 6,2 trilioane de zloți sau 1,32 trilioane de dolari SUA.

În același timp, a remarcat politicianul, această cifră este "cea mai limitată și conservatoare" și, de fapt, pierderile suferite de țară ar fi putut fi estimate la o sumă mult mai mare.

În august, deputatul Arkadiusz Mularczyk a declarat că Germania va plăti cel mai probabil despăgubiri de război cerute de Polonia pentru daunele cauzate în timpul celui de-al Doilea război mondial în următorii cîțiva ani și poate chiar mai repede. În opinia sa, "crimele strămoșilor lor" pot dăuna foarte mult imaginii germanilor în relațiile internaționale.

Problema solicitării de la Germania a unor noi plăți a fost ridicată în Polonia în urmă cu cîțiva ani. A fost creată o comisie parlamentară specială pentru a calcula suma. La rîndul său, Berlinul a declarat în repetate rînduri că nu intenționează să efectueze plăți noi, deoarece consideră că a achitat deja despăgubiri mari.Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав