Incendii stiri: 688
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3740

Ploile torențiale au transformat străzile orașelor de pe coasta mediteraneană a Spaniei în rîuri

27 mai. 19:30   Diverse
2567 0

Ploile torențiale de joi, care au urmat unei secete prelungite, au transformat străzile în rîuri care au măturat mașini și i-au pus în pericol pe pietoni în orașele de pe coasta mediteraneană a Spaniei, potrivit Reuters.

În Molina de Segura, în regiunea sud-estică Murcia, o mamă și copilul acesteia erau pe punctul de a fi luați de viitura puternică. Amîndoi au fost scoși în siguranță de un trecător. Imaginile dramatice au fost distribuite pe rețelele de socializare.

Precipitații abundente au lovit, de asemenea, centrul Spaniei și capitala Madrid.

La începutul săptămînii, autoritățile spaniole au închis școli, universități și grădinițe ca măsură de precauție, după ce ploile au lăsat în urmă subsoluri inundate și mașini scufundate.

În timp ce ploile au provocat haos și pagube economice, ele au fost, de asemenea, salutate de mulți din Spania, care era pe cale să înregistreze cea mai secetoasă primăvară de la începutul înregistrărilor în 1961, potrivit agenției meteorologice de stat AEMET.


Precipitațiile din Spania între 1 octombrie și 23 mai au fost cu 27% sub media perioadei, potrivit AEMET.

AEMET a avertizat că vineri, în provincia Castellon din sud-estul regiunii Valencia, s-au acumulat 12 centimetri de ploaie în 12 ore.

Serviciile de pompieri din Castellon au declarat că zonele cele mai afectate au fost orașele Benicassim, Oropesa del Mar și Cabanes. Aceștia au precizat că au efectuat trei salvări și au oferit 27 de servicii de pompare.

Inundațiile din nordul Italiei de la începutul acestei luni au ucis cel puțin 13 persoane și au lăsat aproximativ 23.000 de persoane fără adăpost, provocînd pagube de miliarde de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?