X 

Ploaie cu pești: Fenomen nemaiîntîlnit într-un oraș din Australia

24 feb. 00:30   Diverse
2643 0

Într-un oraș izolat din Australia a început să plouă cu pești vii, informează Newsweek. În mod ciudat, localitatea a fost „inundată” cu pești de patru ori în ultimii 30 de ani, cel mai recent incident avînd loc în 2010.

Ploaia cu pești s-a abătut asupra orășelului Lajamanu, o comunitate mică din aridul Teritoriu de Nord al Australiei, aflat la sute de kilometri de cea mai apropiată zonă de coastă. „Am văzut o furtună mare cum se apropie de comunitatea mea și am crezut că era vorba doar de o ploaie”, a povestit pentru ABC News Andrew Johnson Japanangka, un localnic din Lajamanu și membru al Consiliului Regional al Deșertului Central.

Fenomenul peștilor care cad din cer este unul neobișnuit, dar nu este nemaiîntîlnit: au fost alte cazuri în care a plouat cu broaște, lilieci, viermi sau păianjeni.

„Dar, cînd a început să plouă, am văzut pești care cădeau, de asemenea”, și-a amintit Japanangka. Peștii, după cum a determinat ihtiologul Jeff Johnson de la Muzeul din Queensland, erau dintr-o specie de biban din Australia de dimensiunea unei palme de copil. Aceștia au căzut peste noapte, iar dimineața oamenii i-au găsit împrăștiați peste tot prin oraș, mulți dintre ei fiind încă în viață.

„Unii dintre ei încă se mai învîrt prin comunitate într-o baltă cu apă. Copiii îi prind și îi țin într-o sticlă sau un borcan”, a povestit Japanangka.


A plouat de mai multe ori cu pești din aceeași specie și în același loc.

În timp ce motivul pentru ploaia torențială cu pești nu este cunoscut, orașul a mai fost vizat de acest fenomen și în anii '80, în 2004 și în 2010. Ultima dată cînd a avut loc, peștii care au căzut peste oraș erau din aceeași specie.

„M-am trezit dimineața, lucram la școală la acea vreme, iar drumurile de pămînt de lîngă casă erau acoperite cu pești”, a spus și Penny McDonald, o femeie din Alice Springs care se afla în Lajamanu în timpul incidentului bizar care s-a petrecut la mijlocul anilor '80. „Era plin de pești mici. A fost uimitor.”

3
4
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий