COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 394 554   INFECTAȚI 255 994(+57)   TRATAȚI 248 984     DECESE 6162(+3)   Mai multe detalii
Biden- Putin stiri: 80
Diaspora stiri: 1195
Preşedintele stiri: 2769

Plante de apartament rezistente la întuneric

14 iun. 00:00   Diverse
1698 0

Plantele aduc viață în orice încăpere. Ele purifică aerul și-ți dau senzația că te afli în mijlocul naturii, iar acest lucru îți va crea o stare de bine. De asemenea, o casă cu plante va fi mai luminoasă și mai fermecătaore, așadar ar fi bine să te gîndești și tu să-ți înfrumusețezi apartamentul cu ele.

Iar dacă nu te pricepi foarte bine să le îngrijești, nu itra în panică, te poți orienta spre plante rezistente la întuneric deoarece ele nu necesită o atenție deosebită. Află din acest articol care sînt cele 10 plante de apartament rezistente la întuneric, care sînt foarte ușor de întreținut!

Flori de apartament iubitoare de întuneric
Următoarele flori rezistă foarte bine la o lumină foarte slabă, astfel că ele pot fi amplasate pe holuri sau în alte locuri umbroase din locuința ta. Pe lîngă faptul că sînt foarte frumoase, acestea nu necesită multă îngrijire, așadar nu trebuie să te îngrijorezi dacă pleci de-acasă o săptămînă și ai uitat să le uzi.

Spathyphylum (Crinul păcii)

Această plantă rezistă bine în încăperi cu o lumină scăzută, este foarte frumoasă și elegantă. Are niște flori albe care cresc pe tulpini înalte și grațioase. Frunzele arată și ele grozav, așadar chiar și atunci cînd nu are flori, planta va fi minunată în apartamentul tău. Nu trebuie udată foarte des și este apreciată pentru faptul că mărește considerabil cantitatea de oxigen din încăpere, purificînd aerul și asigurînd o umiditate optimă.

Anthurium


Anthurium este o plantă care înfrumusețează orice locuință. Are flori mari, roșii, roz, portocalii, albe sau violet și sînt deosebit de grațioase. Acestei plante nu-i plac solurile excesiv de uscate sau umede, de aceea este important să-l păstrezi ușor umed în orice moment. Anthurium înflorește cel mai bine în lumina strălucitoare, indirectă a soarelui, dar se descurcă bine și în condiții mai întunecate. Totuși, în aceste cazuri, înflorirea poate fi limitată. Dacă o preferi la întuneric, te vei putea bucura mai mult de frunzele în formă de inimă și de un verde strălucitor, deosebit de fermecătoare.

Phalaenopsis (Orhidee molie)

Orhideea este una din cele mai populare flori de apartament, existînd o multitudine de culori (alb, mov, roz, mov cu roz, etc). Are o floare tare frumoasă și este foarte ușor de întreținut. Îi lace lumina slabă și are nevoie de udare în mod regulat, în timpul verii mai mult, iar iarna mai puțin.

Gloxinia

Este una dintre cele mai frumoase flori de apartament. Florile sînt mari, catifelate și sub formă de clopoțel, iar frunzele sînt mari și pufoase. Florile pot fi de mai multe culori, variind de la un alb imaculat, violet, mov închis sau alte combinații de culori. Gloxinia înflorește din mai pînă în septembrie și are nevoie de lumină, dar nu directă de la razele soarelui. Este important să folosești apă caldă pentru a o uda și este de preferat să eviți udarea frunzelor. Adaugă o dată pe lună un fertilizator atunci cînd plantele sînt în floare.

Filodendron

Acesta este unul dintre cele mai bune soiuri de plante interioare deoarece filodendronul este foarte tolerant la încăperile întunecate. Este o plantă perenă, cățărătoare și apreciată datorită frumuseții frunzelor sale verzi. Există două soiuri mai noi care au frunze colorate, și anume: soiul „Brazilia” care are un frunziș variat de aur și verde și „Micans” care are frunze roșii și o textură asemănătoare satinului. Filodendronul nu are nevoie de lumină, iar de udat, doar atunci cînd vezi că solul este uscat la atingere.

Zamioculcas (planta ZZ, floarea dolarului)

Originară din Africa, această plantă este deosebit de frumoasă, iar îngrijirea ei nu-ți va da bătăi de cap. Ea poate rezista perioade lungi fără apă și se poate dezvolta și la o lumină foarte slabă. În interior, trebuie să fie ferită de lumina directă a soarelui și are nevoie să nu fie amplasată lîngă o fereastră orientată spre sud, deoarece în acest caz nu se va dezvolta. Conform superstițiilor această plantă are capacitatea de a atrage bunăstarea financiară dacă îngropi în solul ei cîteva monede. Este cunoscut faptul că Zamioculcas preferă ghivecele din plastic în locul celor din ceramică.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare?