X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Pîinea neagră: sănătoasă ori nu prea?

18 iun. 2018,, 00:32   Externe
3359 0

Că să eviți pericolul din pîine, primul pas este să nu mai cumperi pîine albă. Această este puternic procesată și, prin urmare, este plină de aditivi alimentari și conservanți.

Pîinea albă nu-ți aduce niciun beneficiu în dietă. Este o pîine fără aport nutritional, fiindcă în timpul procesării își pierde fibrele, vitaminele și mineralele.

Că să eviți pericolul din pîine și să faci cea mai bună alegere, citește eticheta de pe pîinea pe care o cumperi. Cu cît lista este mai scurtă cu atît mai bine! Atenție, la 5 ingrediente periculoase:

Grăsimi vegetale hidrogenate.

Sînt adăugate în pîine pentru că o fac mai rezistă la oxidare și la apariția mucegaiului, prelungindu-i, astfel, termenul de valabilitate. Nu îmbunătățesc cu nimic gustul pîinii. sînt ieftine. Grăsimile vegetale hidrogenate sînt periculoase pentru sănătate din cauza modului în care se obțin.


Propionat de calciu (E 282).

Este un conservant care împiedică formarea mucegaiului în pîine și produsele de panificație. Cînd cumperi o pîine cu o perioada de valabilitate mare, e posibil că acest E să apară în lista de ingrediente periculoase. Cel mai sigur este să-l eviți.

Emulgatori: mono și digliceride ale acizilor grași.

Au rolul de a combină ingredientele pe baza de apă și ingredientele pe baza de uleiuri, care în mod normal nu se „leagă”. Acestea fac pîinea mai moale și îi îmbunătățesc textura.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?