Persoanele obeze au o satisfacţie mai mare atunci cînd mănîncă

Persoanele obeze au o satisfacţie mai mare atunci cînd mănîncă

O satisfacţie mai mare obţinută din consumul mîncării în fazele iniţiale ale consumului acesteia ar putea reprezenta motivul pentru care unele persoane mănîncă mai mult decît altele.

Oamenii de ştiinţă teoretizează că tendinţa de a mînca în plus este corelată cu satisfacţie iniţială crescută pe care aceste persoane o resimt în stadiul iniţial al consumului de hrană, notează Medicalxpress.

Un nou studiu, care s-a concentrat pe compararea satisfacţiei pe care indivizii, atît cu greutate considerată normală, cît şi cei obezi, o resimt atunci când mănîncă, a ajuns la concluzia că nu pot fi identificate diferenţe semnificative. Totuşi, atunci cînd au comparat satisfacţia pe care o obţineau persoanele obeze iniţial cu cea a persoanelor cu o greutate normală, cercetătorii au aflat că primul grup obţine mai multă satisfaţie (utilitate, în termenii economiei neoclasice) în comparaţie cu cel de al doilea grup.

Cercetătorii sunt de părere că această diferenţă iniţială poate explica, parţial, obezitatea. Cauzele acestei maladii sînt variate, printre acestea deciziile luate în ceea ce priveşte consumul alimentarjoacă un rol important. În aceste condiţii, diferenţele în satisfacţia şi percepţia asupra alimentelor ar putea juca un rol important în excesele alimentare. Iar astfel această constatare poate conduce spre o nouă abordare asupra fenomenului obezităţii, explică  dr. Linnea A. Polgreen, cercetătoare-şef a acestui studiu de la Universitatea Iowa.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load