Incendii stiri: 690
Cazul Șor stiri: 590
Preşedintele stiri: 3734

Pentagon: SUA și China se află într-o stare de confruntare, dar nu de conflict

6 iun. 12:15   Diverse
1432 0

Statele Unite și China concurează între ele și se află probabil într-o stare de confruntare, dar un conflict între cele două state nu există.

Despre acest lucru a declarat președintele șefilor de stat major al Forțelor Armate ale SUA, generalul Mark Milley.

"Suntem cu siguranță într-o stare de concurență, probabil într-un stadiu de confruntare, dar nu avem încă un conflict", a spus el într-un interviu pentru CNN difuzat luni.

Potrivit lui Milley, un război între China și Statele Unite nu este inevitabil. "Este necesar de menținut status quo-ul stării de concurență. Pentru a face acest lucru, este necesar ca țările să comunice între ele și să depună eforturi pentru de-escaladare în perioade de criză", a adăugat el.

Anterior, Coordonatorul Consiliul de Securitate Națională (NSC) pentru comunicații strategice al Casei Albe, John Kirby, comentînd cazurile recente de convergență a aeronavelor și navelor militare americane și chineze, a declarat că, potrivit administrației americane, China demonstrează o agresivitate tot mai mare la interceptarea avioanelor și navelor militare americane. În același timp, el a recunoscut că și Statele Unite interceptează avioane și nave militare. Cu toate acestea, potrivit lui Kirby, partea americană face acest lucru profesional, în timp ce partea chineză a acționat periculos în ultimele două cazuri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?