Pentagon: Nu există indicii că Rusia vrea să folosească arme nucleare

26 mar. 13:48   Diverse
3105 0

Departamentul american al Apărării a declarat că nu există indicii că Rusia se pregătește să folosească arme nucleare după anunțul Moscovei de a staționa arme nucleare tactice în Belarus, conform Al Jazeera.

„Am văzut rapoarte despre anunțul Rusiei și vom continua să monitorizăm această situație”, a declarat biroul de presă al Departamentului Apărării într-o declarație scrisă.

„Nu am văzut niciun motiv pentru a ne ajusta propria poziție nucleară strategică și nici vreun indiciu că Rusia se pregătește să folosească o armă nucleară. Rămînem angajați în apărarea colectivă a alianței NATO.”

Analiştii de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) din Washington au spus, de asemenea, că riscul de escaladare la război nuclear „rămîne extrem de scăzut”.

„ISW continuă să evalueze faptul că Putin este un actor care amenință în mod repetat că folosește arme nucleare, dar nu are nicio intenție de a face acest lucru”, a scris acesta.


Cu toate acestea, Campania Internațională pentru Abolirea Armelor Nucleare a numit anunțul lui Putin o escaladare extrem de periculoasă.

„În contextul războiului din Ucraina, probabilitatea unui calcul greșit sau a unei interpretări greșite este extrem de mare. Împărtășirea armelor nucleare înrăutățește situația mult și poate duce la consecințe umanitare catastrofale”, a spus acesta pe Twitter.

1
2
1
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий