COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pe un trotuar din Marea Britanie au fost instalate piste speciale pentru dependenții de telefon mobil

Pe un trotuar din Marea Britanie au fost instalate piste speciale pentru dependenții de telefon mobil

Pe un trotuar din ​​Marea Britanie au apărut primele piste pentru persoanele care stau cu ochii în telefoanele mobile în timp ce merg.

Cele două benzi adiacente în lungime de 75 de metri, au fost instalate în cartierul Spinningfields din centrul orașului Manchester, scrie mirror.co.uk.

Deocamdată, aceste culoare sunt montate cu titlul experimental, de către o companie britanică de telefonie mobilă, urmînd ca proiectul să se extindă dacă va avea succes.


Pentru cei mai mulți utilizatori este destul de greu să stea departe de telefonul mobil, într-o lume a informațiilor mereu la îndemînă.

Conform unui studiu, 75% dintre britanici recunosc că utilizează telefonul mobil în timpul mersului pe jos, iar mulți s-au lovit accidental de alte persoane.

Ca fapt divers, 38% și-au cerut scuze, iar 27% nu au făcut agest gest de politețe.

Acum, se speră că aceste benzi să împiedice persoanele care merg cu ochii lipiți de ecranele telefoanele lor mobile să se lovească între ele.

Pavajul de-a lungul bulevardului Hardman – o stradă pietonală aglomerată înconjurată de birouri, magazine, baruri și restaurante, folosită de zeci de mii de oameni în fiecare săptămînă – are acum săgeți și semne care marchează benzile de mers separate pe trotuar, exclusiv pentru posesorii de smartphone-uri care merg mai încet.

Așadar, le puteți plimba în siguranță, în cunoștințele pe care nu le veți împiedica cu nimeni – iar cei capabili să se îndepărteze de tehnologia lor pot fi siguri că nu vă vor împiedica.

„Trebuie să fim realiști și responsabili, atunci când vine vorba de schimbarea societății. Acest proiect este un prim pas important care poate fi adoptat și de alte orașe, în viitor”

Între timp, din când în cînd, va trebui doar să ne amintim să privim și pe unde mergem, a concluzionat el.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load