TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Pe Instagram se vinde tot ce vrei, chiar și cranii

Pe Instagram se vinde tot ce vrei, chiar și cranii

Oamenii vînd și cumpără cam orice pe internet, iar fragmentele umane nu sînt nici ele o excepție.

Rețelele sociale sînt folosite într-o mare măsură și pentru comerț, iar aici poți vinde obiecte care mai de care mai ciudate. Pe Instagram, de exemplu, există și o piață a oaselor umane. Fenomenul nu este unul nou și pare că e într-o continuă creștere.

Arheologii au început să studieze problema în 2013, cînd vînzările de fragmente umane au ajuns la aproximativ 5.200 de dolari. Trendul a crescut treptat, iar în 2016, vînzările au ajuns la o sumă de peste 55.000 de dolari. Experții spun că totalul ar putea fi chiar mai mare de atît.


Pentru Henry Scragg, un grădinar de 28 de ani din Marea Britanie, totul a început acum 12 ani, cînd a cumpărat 12 cranii umane dintr-o ofertă găsită pe eBay. Nu prea știa în ce se bagă atunci și a fost mai mult o achiziție din impuls. A fotografiat apoi craniile și le-a pus pe Instagram. Au urmat o serie de mesaje de la oameni care se ofereau să cumpere oasele umane de la Scragg. Dar ăsta n-a fost decît începutul. Cu banii cîștigați din vînzarea primelor cranii, englezul a cumpărat altele pe care le-a pus de vînzare pe Instagram. Scragg este doar un exemplu, pentru că utilizatori care se ocupă cu așa ceva sînt mai mulți.

Partea interesantă e că, în mod tehnic, această practică nu este una ilegală în Marea Britanie. Oasele umane aparțin oricui se află în posesia lor, astfel nu e nevoie de niciun document pentru a arăta proveniența acestora. Nu e ilegal nici ca aceste fotografii să fie postate online, pe Instagram.

Vînzarea oaselor umane pe Instagram funcționează ca orice alt tip de comerț. Sistemul vine cam așa: utilizatorii postează poze cu oasele umane, iar ceilalți încep să liciteze. Astfel, odată ce se ajunge la un preț, detaliile se stabilesc prin mesaje directe. Vînzătorul trimite oasele către cumpărător, iar acesta din urmă virează banii către primul.

Dacă pentru tine acest trend poate fi unul morbid, cei care se ocupă cu așa ceva spun că aceasta este pasiunea lor.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load