Patru candidați au fost admiși în cursa pentru alegerile prezidențiale din Turcia

31 mar. 18:00   Diverse
1525 0

Patru candidaţi, între care şi actualul preşedinte la final de mandat Recep Tayyip Erdogan, îndeplinesc condiţiile pentru a participa la scrutinul prezidenţial de pe 14 mai, a anunţat autoritatea electorală din Turcia, relatează Reuters şi EFE, citate de AGERPRES

Lista candidaţilor a fost publicată în jurnalul oficial vineri dimineaţă, pe ea regăsindu-se liderul principalului partid de opoziţie, Partidul Republican al Poporului (CHP), Kemal Kilicdaroglu, liderul Partidului Patriei, Muharrem Ince, şi Sinan Ogan, reprezentantul blocului ultranaţionalist.

Muharrem Ince a mai candidat împotriva lui Erdogan în 2018 şi a fost învins.

Alianţa lui Erdogan pentru alegerile parlamentare, care vor avea loc la aceeaşi dată, include formaţiunea sa Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), Partidul Mişcarea Naţionalistă (MHP) şi alte două partide mai mici.

Kemal Kilicdaroglu este candidatul unui bloc de coaliţie format din şase partide, o combinaţie rară de politicieni seculari, islamişti şi naţionalişti, potrivit Reuters.


Aceste alegeri sînt percepute drept un test major pentru Erdogan, care este la putere de 20 de ani şi care acum face mari eforturi pentru a limita efectele unei grave crize economice interne.

Ultimele sondaje anticipează o cursă strînsă între Erdogan şi Kilicdaroglu, care a cerut recent sprijinul Partidului Democrat al Popoarelor (HDP), formaţiune prokurdă şi al doilea partid de opoziţie din parlament.

Un candidat trebuie să obţină peste 50% din voturi pentru a fi ales din primul tur de scrutin. În caz contrar un al doilea tur de scrutin va fi organizat pe 28 mai.

0
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий