COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Păsările influențează starea de bine

Păsările influențează starea de bine

O echipă de cercetători de la Universitatea Surrey (Marea Britanie) a studiat trei ani impactul cîntecului păsărilor asupra stării de bine, atenției și creativității umane relatează telegraph.co.uk.

Eleanor Ratcliffe, membru al grupului de cercetători, spune: "Multe întîmplări ne arată că răspundem pozitiv la cîntecul păsărilor. Totuși n-au fost întreprinse prea multe cercetări științifice în privința efectelor psihologice ale ciripitului păsărilor asupra oamenilor".

"Sunetele naturale, cum ar fi ciripitul păsărilor, au impact asupra stării oamenilor. Cine petrece multă vreme în natură se bucură de efecte benefice în privința stării de bine, dar nu știm deocamdat care este efectul sunetelor naturale asupra atenției", adaugă ea.


Cercetătorii mai vor să afle dacă există vreo diferență între a asculta cîntece de păsări înregistrate și pe cele din mediul natural. Un lucru este însă sigur: cînd începe să cînte pițigoiul înseamnă că primăvara nu este departe și ciripitul lui îi poate face astfel pe oameni fericiți, incheie 7sur7.be.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load