Parlamentul georgian a inițiat demiterea președintelui Zurabishvili

12 sep. 14:53   Diverse
2043 0

Partidul de guvernămînt Visul Georgian – Georgia Democrată a înaintat o cerere constituțională împreună cu o cerere scrisă a 80 de deputați din majoritate de a lansa o procedură de demitere împotriva președintelui georgian Salome Zurabishvili la Curtea Constituțională.

Luni mai devreme, comisia parlamentară pentru probleme de procedură și reguli a confirmat autenticitatea semnăturilor deputaților majoritari.

Potrivit președintelui comisiei, Irakli Kadagishvili, toate documentele legate de supunerea constituțională, toate formalitățile prevăzute de lege, au fost deja finalizate în parlament.

"Această sesizare a fost deja trimisă la Curtea Constituțională. Probabil că acolo va avea loc înregistrarea, iar apoi va avea loc o discuție în termen de o lună. Punerea în judecată este procesul care permite ca această problemă să fie rezolvată legal", a spus Kadagishvili.

Fără sprijinul opoziției, majoritatea parlamentară, reprezentată de Visul Georgian și membri ai mișcării Puterea Populară, nu va putea finaliza procedura de demitere, întrucît sînt necesare cel puțin 100 de voturi, iar majoritatea are în prezent doar 83 de mandate.

18
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?