Papa Francisc a cerut ca Ucraina să nu fie șantajată cu arme

24 sep. 15:40   Diverse
2204 2

Poporul Ucrainei riscă să devină un martir din cauza faptului că unele țări promit mai întîi livrări de arme Kievului și apoi se răzgîndesc. Aceste cuvinte au fost rostite de Papa Francisc în timpul unei conversații cu jurnaliștii aflați la bordul unui avion care se întorcea din Marsilia, relatează Reuters.

„Nu trebuie să ne jucăm cu martiriul acestui popor. Trebuie să-i sprijinim în găsirea unei soluții... Acum văd țări care se retrag, nedorind să furnizeze (Ucrainei - n.red.) arme. Acest proces poate face din poporul ucrainean un martir, iar acest lucru este teribil”, a spus Papa, relatează Haqqin.

Francisc a mai sugerat că interesul pentru război este prezent nu numai din cauza confruntării dintre Rusia și Ucraina, ci și din cauza intereselor în comerțul cu arme.

Purtătorul de cuvînt al Vaticanului, Matteo Bruni, a explicat că Papa nu a vorbit despre faptul dacă țările ar trebui să continue sau să înceteze furnizarea de arme Ucrainei, ci și-a exprimat doar gîndurile cu privire la consecințele comerțului cu arme.

7
1
0
2
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?