X 
Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 582
Preşedintele stiri: 3737

Panică în Italia. Regiunea Toscana, zguduită de cutremure în serie

18 sep. 20:30   Diverse
1470 0

Alertă în Italia. Florența și Toscana au fost zguduite, luni-dimineață de un cutremur cu magnitudinea de 4,8 pe Richter. Autoritățile au anunțat că „nu sînt raportate situații deosebit de critice”. Oamenii s-au speriat, totuși, pentru că primul seism, de intensitate minoră, a fost urmat de o replică mult mai puternică.

Regiunea Toscana a fost zguduită de două cutremure semnificative în provincia Florența, în dimineața zilei de 18 septembrie.

Prima undă seismică, cu o magnitudine de 3.3, a fost înregistrată la 4 kilometri de localitatea Marradi la ora 04:48. Ulterior, o a doua undă, mult mai puternică, cu o magnitudine de 4.8, avînd epicentrul la 3 kilometri de Marradi, s-a produs la o adîncime de 8,4 kilometri, la ora 05:10.

A urmat o altă undă s-a înregistrat la 4 km vest de Tredozio, în provincia Forlì Cesena, avînd o magnitudine de 2.8, apoi mai multe replici la Marradi (cu magnitudini de 2, 2.5 și 2) și la 5:32 în Tredozio, notează Noi.md cu referire la realitatea.net.

Conform informațiilor primite din partea serviciilor de salvare, nu s-au semnalat victime sau daune. Șocul seismic a alarmat populația din Marradi și mulți locuitori au ieșit rapid pe străzi pentru a se afla în siguranță.

De asemenea, mai multe școli au fost închise, ca măsură de precauție, în localitatea Marradi și în localitățile din împrejurimi. Seismul a fost simțit clar și în Emilia Romagna, regiunea vecină.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?