Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 586
Preşedintele stiri: 3727

Orașul cel mai poluat din lume

8 iun. 16:15   Diverse
1811 0

Zeci de milioane de oameni din SUA erau miercuri sub alertă de poluare a aerului.

Fumul de la incendiile de vegetație din Canada s-a îndreptat spre sud și a colorat cerul deasupra unora dintre cele mai mari orașe americane într-un maro tulbure, potrivit The Guardian.

Milioane de oameni din America de Nord au fost sfătuiți să poarte măști N95 în exterior din cauza nivelului nociv al călității aerului provocat de incendiile intense de vegetație din Canada, notează BBC. Din Maryland pînă la capitala Canadei, Ottawa, un nor monstruos de fum a ieșit din incendiile din Quebec și a forțat inclusiv copiii să stea în case și a ținut la pămînt unele zboruri din New York, transmite digi24.ro

Mai bine de 75 de milioane de oameni din estul SUA sînt de miercuri sub alerte de poluare, conform CNN. Zone importante de pe coasta de Est a SUA, precum Philadelphia, Jersey City (New Jersey) și New Haven (Connecticut) erau colorate în roșu pe harta indexului poluării (200 - 300), potrivit site-ului guvernamental AirNow.gov.


Autorităţile din New York, Toronto şi Ottawa au avertizat, marţi, locuitorii cu privire la riscurile pentru sănătate generate de aerul poluat de fumul provenit de incendiile de vegetaţie fără precedent de la începutul verii din estul Canadei.

4
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?