X 
Cazul Șor stiri: 599

Oraș american măturat de o tornadă. Sute de case distruse și mai multe victime

16 iun. 13:15   Diverse
2173 0

Orașul Perryton, din statul american Texas, a fost lovit de o tornadă care a provocat moartea a cel puțin trei persoane și rănirea altor zeci.

Fenomentul extrem a lăsat în urmă sute de case distruse și întreruperi masive de curent, în vreme ce operațiunile de salvare în zonă sînt în desfășurare, potrivit CNN și Reuters.

„Este rău, este foarte rău. Este o nebunie continuă. Nici că ar fi putut lovi într-un loc mai vulnerabil”, a declarat primarul Kerry Symons, pentru Reuters, precizînd că tornada a provocat moartea mai multor persoane, fără să spună numărul exact al acestora. Potrivit CNN, care îl citează pe șeful pomperilor din Perryton, Paul Dutcher, cel puțin 3 oameni și-au pierdut viața în urma tornadei. Alți 75 de oameni au fost răniți și duși în spital, a mai spus Dutcher. Rănile au variat de la „minore” la „răni la cap şi fracturi osoase”, potrivit unui director medical al spitalului local General Ochiltree.

Dincolo de victime, tornada a distrus circa 200 de case, turnuri de comunicații și a făcut ravagii într-un parc pentru rulote. „Cel puțin 30 de case mobile au fost lovite direct de tornadă și avariate sau distruse”, a declarat Dutcher. Pagubele însemnate produse de tornadă au fost publicate pe rețelele sociale. Imaginile surprinse la fața locului arată copaci căzuți, case distruse și lăsate în moloz și mașini avariate.

Guvernatorul din Texas, Greg Abbott, a anunțat că a dispus folosirea resurselor statului pentru răspunsul la situaţii de urgenţă și trimite în zonă personal medical, împreună cu echipe de căutare și salvare.„Statul Texas foloseşte rapid resursele pentru răspunsul la situaţii de urgenţă majoră pentru a oferi tot sprijinul şi asistenţa necesare pentru a-I proteja pe locuitori şi a-I ajuta pe cei afectataţi de tornade în Perryton”, a transmis Abbott, într-un comunicat de presă.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?